Het Eco-Meerfestival 21 april j.l. is goed verlopen. Volgens de Olmenhorst zijn er ruim 600 bezoekers geweest. Het liep lekker door en diverse mensen hebben onze kraam bezocht, meegedaan aan de Eco-quiz en met de kinderspelletjes van Annemieke. Het was een geslaagde eerste keer waaraan zo’n 20 organisaties uit Haarlemmermeer e.o. aan deelnamen. 

🌿🌍 Zondag 21 april j.l. van 12:00 tot 16:00 uur was er het Eco-Meer festival op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek.

Er was een bruisend programma boordevol activiteiten voor jong en oud! Je kon hier ontdekken wat de voordelen zijn van een groene tuin: voor jezelf (je wordt er blij van, het verkoelt en zorgt voor een gezondere lucht), voor de leefbaarheid van insecten en vogels, en voor jouw omgeving (je helpt wateroverlast te voorkomen). Ook voor mensen die geen groene vingers hebben!

🌱 Voor de jonge ontdekkers:

- Speurtocht door de appelboomgaard 🍏

- Workshop moestuinieren 🌱

- Creatief knutselen met natuurlijke materialen 🎨

- Maak je eigen Mini-Tuin in een potje 🌸

🌿 Voor volwassenen:

- Inspirerende workshops over het inrichten van je tuin, gezonde bodems en eetbare planten 🌿

- Historische rondleidingen over het terrein van De Olmenhorst 🌳

- Informatiemarkt met (lokale) groene initiatieven en organisaties, waaronder NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Heemtuin de Heimanshof, Stichting MEERgroen, IVN, Tuincentrum Suidgeest, Sedumplus en het Rijdend Energieloket. Doe ideeën op voor je tuin en krijg advies van deskundigen op het gebied van duurzaam leven.

- Voorkom wateroverlast met de watertafel van NMCX 💧

Het Eco-Meer festival was méér dan een daguitje; het was een podium voor iedereen die actief wil meewerken aan een groenere, duurzamere wereld, te beginnen in de eigen achtertuin of straat.

Laten we samen het verschil maken voor een leefbare toekomst.

📅 Datum: Zondag 21 april

🕛 Tijd: 12:00 - 16:00 uur

📍 Locatie: Landgoed de Olmenhorst

👉 Entree: gratis

Dit festival werd georganiseerd door NMCX, IVN Haarlemmermeer, De Heimanshof en Stichting Meergroen, in samenwerking met andere organisaties en bedrijven.

Wij danken de Groene Bondgenoten voor de sponsoring van de reclameborden in Hoofddorp.

Agenda

Zomerfestival

Zondag 30 jun